kolmapäev, 1. oktoober 2008

Tuunikala-kodujuustu kuklid ahjus

TOIDU ISELOOMUSTUS:

Mõnusad kuklid hommikuks või mõneks teiseks kiireks eineks. Lihtne teha ja maitsevad head!


VAJA LÄHEB:


Kuklid - kasutasin Hagari kandilisi kukleid. Neid müüakse kindlasti Säästumarketis, kus veel, ei oska kahjuks öelda. Ühes pakis on 5 kuklit. Soovitan korraga kõik ära teha, kui järgi jääb, sobivad ka külmalt.

1 karp tuunikala õlis või vees
pool topsi kodujuustu (terve tops 350 ml)
veerand teelusikat soola
paar lusikatäit hapukoort kuklite määrimiseks
natuke riivjuustu kuklite peale panemiseks

Sellest täidisekogusest jätkub viie kukli täitmiseks.


TEGEMISÕPETUS:


Lõikasin kuklisse sisselõike, nagu lõikaks pooleks, aga lõpuni läbi ei lõiganud. Lõigata tuleks niipidi, et kukkel jääks kuklisuuruseks, nagu hakkaks lõikama kaheks õhemaks tükiks. Ei õõnestanud kukleid seest tühjaks, panin kohe täidise vahele alumise poole peale. Täidetud kuklipooli ei surunud kokku kinni, vaid jäigi natuke kõrgemaks. Kui kukli lahti lõikamisel juhtub, et kukkel saab täiesti kaheks osaks lõigatud, ei jää ühest äärest kinni, siis sellest ei ole ka midagi hullu, siis panna lihtsalt lahtine poolik täidisega kaetud poole peale, aga siis on lihtsalt natuke ebamugavam kuklit süüa.

Täidiseks segasin kausis nõrutatud tuunikalakonservi ja pool topsi kodujuustu, lisasin umbes veerand teelusikat soola, segasin läbi ja tõstsin kukli vahele üsna palju täidist. Pealt määrisin kuklid sõrme abil hapukoorega ja riputasin peale riivjuustu. Hapukoor aitab riivjuustul paremini kukli külge jääda ja kukkel ei kuiva pealt nii ära.

Ahi panna 200 kraadi peale sooja juba enne ettevalmistuste tegemist. Ahjupanni peale pandud kuklid tõsta ahju keskmisesse vahesse ja hoida seal kuni kukli peal on juust sulanud. Kui ahi on eelnevalt päris kuum, siis kulub selleks umbes 3-5 minutit. Soovitatav oleks ahjupann katta enne kuklite pannile panemist küpsetuspaberiga.

Kommentaare ei ole: