kolmapäev, 1. oktoober 2008

Makaronid tuunikala ja juustuga

TOIDU ISELOOMUSTUS:

Väga lihtne ja kiirelt valmiv maitsev õhtusöök! Lisandiks sobib väga hästi paprika ja värske kurk.


VAJA LÄHEB:


1 pakk makarone (400 g)
1 karp tuunikala õlis (võib kasutada ka tuunikala vees, aga tundub, et õliga konservil on parem maitse)
2 detsiliitrit riivjuustu
2 detsiliitrit kohvikoort + 1 detsiliiter piima, kohvikoore-piimasegu asemel asemel võib panna ka lihtsalt 3 detsiliitrit piima
0,5 teelusikatäit soola
soovi korral natuke kalamaitseainet

Kogused ei ole sugugi ranged, see söök tuleb välja ka siis kui piima jätab üldse panemata, aga siis tuleb kuivem ja juustu võib panna ka vähem vastavalt võimalustele.


TEGEMISÕPETUS:

Makaronid panna keevasse vette keema, sinna lisada 1,5 supilusikatäit soola, keeta pehmeks. Selleks kulub umbes 15 minutit.
Keedetud makaronid valada suurele sõelale ja pesta kraani all läbi või kui sõela ei ole, siis kurnata hoides potikaant paokil peal, aga nii vähe, et vesi saab välja, aga makaronid välja ei kuku, kuid targem oleks suur jalgadega sõel osta, mille saab panna kraanikaussi seisma.

Pestud makaronid valada tagasi potti, kuid pott pesta enne läbi, lisada ilma õlita tuunikala, kohvikoor, piim, juust ja maitse järgi soola, esialgu 0,25-0,5 teelusikatäit. Kuumutada pidevalt segades kuni juust on sulanud ja on tunda, et potipõhjas ei ole enam vedelikku ja ongi valmis, ehk siis senikaua kuni toit on kuum, selleks kulub vast paar-kolm minutit kui kasutada vahetult enne keedetud makarone. Kui makaronid on keedetud varem ja on enne söögitegemist külmad, siis kui teised komponendid on potti makaronide peale lisatud, pane pliit maksimum kuumuse peale ja hoia segamata kuni kuuled, et vedelik poti põhjas hakkab mulisema, siis hakka segama ja sellest hetkest alates kuumuta toitu 1 minut kõige kõrgemal kuumusel, peale seda keera kuue kuumusastmega pliidi puhul neljandale astmele ja jätka kogu aeg segades 4 minutit kuumutamist. Kokku siis läheb külmade makaronidega tehes 5 minutit.
Kes soovib rasvasemat, võib kalakonservi koos õliga valada potti, aga kui õli ei soovi panna, siis tuleks avajaga kaant eemaldades jätta kaas ühest kohast konservikarbi külge ja siis kurnata kaant peal hoides õlist vabaks.
Makaronid võib ka varem valmis keeta, siis kulub õhtul vaid mõni minut, et saada maitsev õhtusöök.

Kommentaare ei ole: