neljapäev, 2. oktoober 2008

Pitsahõnguline nuudliroog

TOIDU ISELOOMUSTUS:

See on maitsev söök, mida tehakse ahjuplaadil või kui teha väiksem kogus, siis mingis ahjuvormis õhukese kihina. Seda sobib süüa ka külmalt kui jääb järgi. Külmalt saab seda süüa käest nagu plaadipirukat. Lisandiks kasutasin lehtsalatit ja värsket kurki, paprikat.


VAJA LÄHEB:

1 pakk niitnuudleid või teisi peenemaid makarone
mõni lusikatäis tomatikastet või ketshupit. Mina kasutasin Maggi Magic Asia tomativaba kastet, mida müüakse Comarketis, Selveris, Leola poes, Konsumis ja kindlasti veel kuskil (sisaldab paprikat ja ananassi)
pitsamaitseainet
singi-vorsti või viinerikuubikuid ka vastavalt võimalusele, aga 150-200 g vast võiks ikka olla.
juustu - panin mozzarellaviile, aga võib panna tavalist riivjuustu, juustu kogus vastavalt võimalustele, aga mida rohkem, seda uhkem, ma arvan, et suure ahjuplaaditäie toidu katmiseks kuluks 200 grammine riivjuustupakk, aga kui nii palju ei saa panna, siis tuleb lihtsalt vähema juustumaitsega toit.


TEGEMISÕPETUS:

Niitnuudlid keeta soolaga maitsestatud vees pehmeks, mitte pesta, kuna see toit eeldab, et makaronid jäävad üksteise külge kinni ja moodustavad nii ühtlase kihi, nuudlid kurnata ja valada õliga määritud suurele ahjupannile, suruda tihedalt kokku, võib täitsa kätega vajutada, et panni kataks ühtlan etihe nuudlikiht. Nuudlid katta teravamaitselise tomatikastme või ketshupiga. Kuna mina kasutasin väga teravamaitselist Maggi Magic Asia kastet, siis panin seda väga õhukese kihi, vast 2 supilusikatäit terve panni kohta, kui kasutada tavalist ketshupit, siis seda võib üsna ohtralt panna. Sinna peale raputada pitsamaitseainet, panni kohta umbes 1 kuni 2 teelusikatäit, singikuubikuid ja riivjuustu või mozzarella viile.


Küpsetada 200 kraadises ahju keskmises vahes kuni juust on sulanud, 15 minutit peaks olema piisav aeg. Väga maitsev söök, külmalt maitseb nagu mingi pirukas.

Kommentaare ei ole: