teisipäev, 7. oktoober 2008

MUNAVÕI

TOIDU ISELOOMUSTUS:

Kiirelt valmiv, lihtsalt valmistatav leivakate


VAJA LÄHEB:


4 keedetud muna
40 g võid või margariini - arvesta ühe muna kohta 10 grammi võid või margariini. 20 grammi pakivõid on võipaki kitsamast küljest väikese sõrme laiune tükk lõigates, nelja muna kohta läheks siis vaja 2 väikse sõrmelaiust võitükki. Kui kasutada karbi margariini, siis üks triiki (mitte kujaga) teelusikatäis kaalub 10 g, see oleks ühe muna kohta sobiv kogus, 1 supilusikatäis kaalub 20 grammi.
lisa veerand teelusiaktäit soola

TEGEMISÕPETUS:

Keedetud, külmas vees jahutatud munad koorida ja suruda kahvli tagumise küljega pudiks. Lihtsam on seda teha kui eelnevalt munaviilutajaga muna viiludeks lõigata. Kahvliga hakitud munale lisada pehme või ja sool, seagda läbi ja panna saia või leiva peale.
Maitseks sobib lisada ka murulaugutükikesi.
Kui on olemas köögikombain, siis sellega saab väga lihtsalt munavõid teha, pannes munad ja võitükid köögikombaini.

Külmkapis muutub pakivõiga tehtud munavõi kõvaks, soovitatav oleks kohe ära tarvitada või kui säilitada külmkapis, siis võiks enne tarvitamist varem kööki sooja võtta, et või muutuks vedelamaks.

Kommentaare ei ole: