reede, 3. oktoober 2008

KASULIKUD ABIVAHENDID SÖÖGITEGEMISEKS - Hakkija

Viljandis Koduekstra Leiuaidas on müügil 20 kroonine ja poole kallima hinnaga ka Novaluxis on müügil väga efektiivne minihakkija, mis kujutab endast kopsikutest koosnevat kinnist asjandust, mille sees on igatpidi asetsevate nugade süsteem. Kõige põhja pannakse väiksem sibul või pool või nii vähe kui tahetakse, masin pannakse kokku ja kõige peal asetsevale suurele nupule vajutades hakivad noad sibula väikesteks kuubikuteks, peale iga käevajutust liiguvad noad järgmisesse asendisse, tükeldades niimoodi kuubikuid.

Selle vahendiga tükeldamise ajal ennast vigastada pole võimalik.
Proovisin sellega hakkida nii sibulat kui ka paprikat ja väga hästi töötas, väikesed kuubikud tulid masina hakkimise tulemusena. Korraga ei tohi sinna palju asju sisse panna, siis ta kiilub selle masina kuidagi kinni ja ei saa midagi teha, kui see juhtub, siis tasuks seda natuke lõksutada, et nugade süsteem läheks tagasi üles, kus see olema peab.

Minul läks toidu jaoks vaja pool paprikat, lõikasin selle kolmeks paksuks ribaks ja need veel omakorda kolmeks tükiks, nii et sain üheksa tükki, korraga panin hakkijasse neist pooled. Sibula hakkimiseks vajutasin järjest 30 korda, paprika puhul, mis ei pea nii peeneks tükeldatud olema, piisas 20 korrast, see vajutamine ei ole sugugi raske. Hakkija karbi peal on näha, et sellega saab hakkida küüslauku, shampinjone, neid tuleks panna ühe kaupa, mandleid, maitserohelist, nii et võib proovida erinevaid toiduaineid tükeldada, aga mitte palju panna, mitte panna rohkem kui väikese sibula suurus.
Kirju koera jaoks proovisime marmelaadi tükeldada sellega, kuid kuna marmelaad on kleepuv, jäid marmelaaditükid hakkija nugade külge ja ega midagi väga head sellest välja ei tulnud.

Ei soovita seda hakkijat esialgu ise pesta, palu selleks parem kellegi abi, ka võib alguses selle kokku ja lahti tegemine raskusi valmistada.

Kui sa elad Viljandis ja tahaksid hakkijat endale saada ja ka väikseid praktilisi juhendeid selle kasutamiseks, siis võid kommenteerida siin selle jutu all või saata mulle emaili: sille.varblane@gmail.com

Kommentaare ei ole: