kolmapäev, 8. oktoober 2008

KARTULIPUDER

Tegime läbi siia panekuks järgmiste kogustega kartulipudru:

20 keskmist koortitud kartulit lõigata väikesteks tükkideks, panna potti, kuhu valada kartulite peale 1 liiter vett ja panna keema. Kartulitükid peaksid olema veega kaetud, kui ei ole, siis lisa vett juurde. Lisa keeduvette 2 teelusikatäit soola (panime peensoola). Keeda kartuleid pool tundi, siis kurna ja tambi pudrunuiaga katki.

Haki pool väikest sibulat. Väga lihtne on seda teha hakkijaga, mille kohta saab täpsemat infot alajaotusest: kasulikud abivahendid söögitegemiseks - hakkija.

Pane väiksesse potti või pannile natuke õli, prae seal paar minutit madalal kuumusel sibulatükikesi (selle aja unustasin vaatamata), siis vala sibulate peale 3 detsiliitrit piima, kuumuta piima keemiseni. Kuna keemishetke on väga raske ette aimata, siis võib pigem varem piima ära võtta, et üle ei keeks. Jällegi unustasin ma piima keema hakkamise aega mõõta, aga sellise väikese koguse peale kulub vast 1 minut, siis võiks sibula-piimasegu valada purustatud kartulitele. Nüüd mikserda tavalise käsimikseriga kartulipuder läbi, siis tuleb maitsev vahuline, nüüd proovi ka maitset. Kui mikserit ei ole, siis tuleks käsivispliga kloppida. Mingil juhul ei tohiks kartulipudru tegemisel kasutada sausegurit (nuimikser) ega ka köögikombaini, need muudavad kartulipudru kasutuskõlbmatuks venivaks kliistriks.

Kommentaare ei ole: