kolmapäev, 1. oktoober 2008

Kaera-juustuküpsised

TOIDU ISELOOMUSTUS:

Need on tugevad, välimuselt magusaid kaerahelbepätsikesi meenutavad juustumaitselised küpsised, mis sobivad väga hästi suupistelauale.

VAJA LÄHEB:

3 detsiliitrit kaerahelbeid
2 detsiliitrit nisujahu
2 teelusikatäit küpsetuspulbrit
2 detsiliitrit riivjuustu
2,5 detsiliitrit piima
pool detsiliitrit sulatatud võid (see on umbes 1 kuni 1,5 supilusikatäit võid, arvan, et võib asendada ka õliga)
näpuotsaga soola


TEGEMISÕPETUS:

Kuivained segada omavahel, täpsemalt siis 3 detsiliitrit kaerahelbeid segada 2 detsiliitri nisujahu, näpuotsatäie soola ja 2 teelusikatäie küpsetuspulbriga läbi. Kuivainete juurde lisada 2,5 detsiliitrit piima, 2 detsiliitrit riivjuustu ja pool detsiliitrit sulatatud võid. Segada läbi ja proovida maitset, vajadusel lisada soola juurde.
Kui kohe peale teiste komponentide lisamist tundub tainas vedel, siis juba mõne minuti pärast on tainas paisunud. Kui tainas tundub juba paksem, võib hakata teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tõstma väikseid kuhjakesi, aga 10 minutit peale taigna tegemist võib seda juba kindlasti teha kui varem ei julge.
Mina panin oma ahjuplaadile 5 rida pätsikesi, igasse ritta 6 pätsi, üks pätsike võiks olla 1 teelusikatäis tainast. Pätsikeste vahe võiks olla umbes kahe sõrme laius või isegi vähem. Need küpsised ei tohiks küpsemisel eriti laiali vajuda.

Küpsetada 225 kraadise ahju keskmises vahes 15 minutit.
Kõikide küpsetiste puhul panna ahi juba enne taigna tegemist sooja, et ahju paneku hetkeks oleks ahi kuum!

Kommentaare ei ole: