neljapäev, 2. oktoober 2008

Pannkoogid muffinipannis

TOIDU ISELOOMUSTUS:

Selveris ja kindlasti ka mõnes kodutarvete poes müügiloleva teflonist muffinipanni abil, milles on 12 pesa, saab ahjus teha edukalt väikseid pannkooke, teflonpinna tõttu ei jää koogid sinna külge ja pann on kergesti puhastatav, kuid õliga tuleks ikka määrida. Samuti on pesasid ümbritsevate kõrgemate äärte tõttu lihtne kooke ümber keerata, kuid vältida tuleks teravate riistadega panni kriipimist. Odavam muffinipann maksab Selveris 119 krooni. Lisaks pannkookidele saab sellega ahjus teha omletti, kotlette, väikseid kooke, muffineid ja veel muudki.


VAJA LÄHEB:

1 muna
1,5 detsiliitrit jahu
2,5 detsiliitrit piima
1,5 supilusikatäit suhkrut
terake soola

Sellest kogusest saab 2 muffinipannitäit pannkooke ehk siis 24 väikest pannkooki.


TEGEMISÕPETUS:

Muna kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, sool, segada läbi, siis lisada jahu ja lõpuks piim, nüüd segada taigen korralikult läbi. Oluline on, et kõigepealt paneks jahu ja alles siis piima. Kui piima peale panna jahu, siis tekib palju jahutükke ja raske on taigent ühtlaseks saada.


Enne taigna tegema hakkamist panna ahi sooja 200 kraadi juurde, pane ahju alumisse vahesse ahjurest, mille peale muffinipann panna. Küpseta pannkooke kindlasti ahju alumises vahes, siis küpsetab alt kõige paremini.

Pane iga muffinipanni pesasse pool teelusikatäit õli, selleks vala eelnevalt natuke õli tassi, kust on hea lusikaga võtta.

Tõsta igasse muffinipanni süvendisse 1 supilusikatäis tainast ja hõõru see sõrmega panni süvendis laiali. Pane muffinipann kuuma ahju alumises vahes olevale restile, arvesta aega 5 minutit, siis on aeg pannkoogid ümber keerata. Selleks tõsta muffinipann ahjust välja. Hoia ühe käega pajakinda abil pannist kinni ja teise käega hakka järjest süvendites kahvli abil kooke ümber keerama, pannes kahvel ühte koogi äärde ja ettevaatlikult, et panni teflonpinda ei kraabi tõsta kook teistpidi. Kui kõik koogid on ümber keeratud, pane uuesti ahju ja nüüd küpseta 4 minutit. Kui jätad liiga kauaks ahju, muutub koogi pealispind kõvaks. Nende minutite järgi tehes jäävad pehmed koogid.

Enne teise pannitäie küpsetamist pane uuesti igasse muffinipanni süvendisse õli, aga kuna pann on kuum, siis ära laiali aja, võid 1 minutiks ahju panna sooja, siis õli muutub vedelamaks ja vajub vormides laiali. Nüüd tõsta igasse süvendisse 1 supilusikatäis tainast, kui tainast jääb natuke üle, võid mõnda süvendisse natuke rohkem panna, aga üldiselt ei tohiks üle jääda.

Kommentaare ei ole: