neljapäev, 2. oktoober 2008

Moorapallid

ISELOOMUSTUS:

Väikesed pruunid pallikesed nagu kommid. Küpsistest, kakaost, võist, piimast ja suhkrust tehtud maiustus, mis külmkapis tahkub kõvaks. Väga lihtne teha!

Minu lapsepõlve "Laste kokaraamatust" võetud retsept.


VAJA LÄHEB:

1 pakk heledaid küpsiseid (see on 180 grammi)
2 supilusikatäit kakaod
1 detsiliiter suhkrut
2 supilusikatäit piima
75 grammi võid


TEGEMISÕPETUS:

Vastavalt võipaki kaalule tuleks või jagada mõttelisteks osadeks ja sealt siis 75 grammi arvestada. Kõige lihtsam oleks osta Põltsamaa taluvõi, kus on 150 grammi ja võtta sealt pool pakki. Või sulatada pliidil potis või mikrolaineahjus tavalise soojendamise reziimi peal umbes 40 sekundit.
Küpsised purustada köögikombainis võimalikult peeneks, selle puudumisel mingil muul viisil. Üks käsitsi purustamise variant on hakata läbi kinnise paki küpsiseid katki tampima, mingi kõva esemega tagudes, teine variant oleks küpsised pakkidest välja võtta, panna kilekotti ja siis taignarulliga rullida ja suruda otsast kinniseotud kotti kuni küpsised lähevad katki, aga nii on oht, et ka kilekott võib katki minna. Küpsised oleks vaja täiesti pudiks saada, et ei jääks mingeid tükke.
Purustatud küpsistele lisada suhkruga segatud kakao, suhkurt tuli võtta 1 detsiliiter ja kakaod 2 supilusikatäit. Kakao-küpsisesegule lisada sulatatud või ja 2 supilusikatäit piima, segada korralikult läbi.
Vormida sõrmede vahel väikesed pallikesed, panna suure taldriku või kandiku peale külmkappi tahkuma. Millegipärast hakkas peale seda meil külmkapi uks väga tihti lahti käima ;)

Kommentaare ei ole: