laupäev, 25. juuli 2009

Singi-juustu lehttaignapesad Annikale

KÜPSETISE ISELOOMUSTUS:





Need on muffinipannis tehtavad pirukad või suupisted, kus on igasse muffinipanni süvendisse tõstetud taignaruut, mille peale on pandud täidis. Väga maitsvad!





VAJA LÄHEB:





1 pakk lehttainast (müüakse külmutatult)



Täidise jaoks:



150 grammi sinki
50 grammi riivjuustu
1 detsiliiter kohvikoort
üks kolmandik suurt paprikat
pool teelusikat soola
pitsamaitseainet





TEGEMISKÄIK:





Sulatatud lehttaigen rullida õhukeseks ja lõigata ruudukujulisteks tükkideks. Lehttaignaga ümberkäimisest kirjutasin pikemalt tuunikala-lehttaigna pirukate juures.
Asetasin taigna muffinipanni pesadesse nii, et taigna nurgad jääksid üle vormi serva, küljed aga lükkasin veidi sissepoole, et oleks vastu muffinipanni.

Lõikasin singi ja paprika väikesteks kuubikuteks. Jagasin singi, paprika ja riivitud juustu taignatükkidele ja tõstsin igasse pessa juustu peale 2 tl eelnevalt soolaga segatud kohvikoort, ning raputasin peale veidi pitsamaitseainet. Selleks, et ei läheks sassi, millisesse süvendisse on juba mingit täidisainet pandud, võiks teha nii, et panna järjest ühte süvendisse natuke igat koostisainet ja siia alles panna järgmisesse, nii ei tea küll täpselt kui palju igasse võib panna, aga vähemalt ei jää üheski pirukas mingi koostisaine panemata.


Küpsetasin 225-kraadise ahju keskmises vahes kuni taigen oli pruunika värvusega. Kahjuks aega ei vaadanud, aga küpsesid kiiresti, umbes 10 minutit.

Kommentaare ei ole: