teisipäev, 31. märts 2009

Tatra-hakklihakotletid

KOTLETTIDE ISELOOMUSTUS:

Need on kotletid, kuhu läheb tatart rohkem kui hakkliha. Küpsetada saab neid ahjus.


VAJA LÄHEB:


poolteist detsiliitrit toorest ehk 6 detsiliitrit keedetud tatart
300 grammi hakkliha
kolm neljandikku teelusikatäit soola hakklihale (tatar oli üsna soolane)
1 praetud sibul
2 muna
2 supilusikatäit riivsaia segusse
riivsaia paneerimiseks



TEGEMISKÄIK:

Keedetud tatrale lisada hakkliha, hakitud praetud sibul, munad, riivsai, sool, segada korralikult läbi, paneerida riivsaias. Kuna kotletisegu on üsna vedel, on lihtsam paneerida selliselt, et võtta kotletitainas peopessa ja siis teise käega tõsta sinna peale riivsaia, siis keerata käe peal kotlet teistpidi ja panna ka teisele poole riivsaia.


Kotletid panna õlisele ahjuplaadile 200-kraadisesse ahju. Enne kotletitaigna tegemist panna ahi sooja. Sellest kogusest tuli 13 suurt kotletti. Kuigi ma ei vaadanud kotlettide küpsetamsiel aega, soovitaksin ma küpsetada ühelt poolt 35 minutit tingimusel, et kotletid on pandud kuuma ahju, siis keerata kotletid ümber ja küpsetada teiselt poolt 15 minutit. Loodan oma kogemustele tuginedes, et nii toimib.

Kotlettide pannile panemisel võiks järgida mingit süsteemi, näiteks 4 kotletti ühte ritta, siis on ümber keeramisel lihtsam jälgida, kas juba on keeratud.


Maitselt olid üsna hakklihakotleti maitsega.

Kommentaare ei ole: