KÜPSETISE ISELOOMUSTUS:
Nende pirukate tegemiseks läheks vaja muffinipanni. Igasse panni süvendisse asetatakse lehttaignast lõigatud ruut ja sinna peale täidis, küpsevad pealt lahtised maitsvad pirukad.
VAJA LÄHEB:
1 pakk lehttaigent
Täidise jaoks:
1 tuunikala tomatis konserv
50 grammi riivjuustu
1 detsiliiter kohvikoort
0,5 teelusikat soola
TEGEMISKÄIK:
Lehttaigna sulatamiseks võiks panna külmunud taigna eelmisel õhtul kogu ööks tavalisse külmkappi sulama. kui on kiiretsi vaja, siis võib sulatada ka toatemperatuuril.
Sulatatud lehttaigen rullida õhukeseks, lõigata umbes 7 cm pikkusteks ja laiusteks ruutudeks, igasse muffinipannisüvendisse asetada see ruut, nii et see taignaruut jääb ka süvendi külgedele ja täidis tõstetakse sinna peale.
Lehttaigna puhul on oluline lõigata terava noaga, siis küpseb lõigatud äär kenaks leheliseks. Lehttaigna küpsetiste puhul ei tohi kunagi ääri kokku suruda, siis seda lehelisust ei jää näha. Ka kinniste pirukate puhul ei vajutata äärt kokku, vaid vajutatakse sõrme või noa tagumise osaga tainas kinni umbes sentimeetri kaugusel lõikeäärest.
Kõik täidiseained segada omavahel ja tõsta muffinipanni asetatud lehttaignast ruutude peale, esialgu võiks panna igasse pessa 1 spl täidist, kui jääb üle, siis panna juurde. Küpsetada 225 kraadises ahjus keskmises vahes kuni pirukad on kuldpruuni värvusega 10-15 minutit. Väga head nii soojana kui ka külmana!
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
1 kommentaar:
find thisimportant source check my blogcheck my source Get More Infolike it
Postita kommentaar